Hangi Banka Hesabına Bloke Konulamaz

Hangi Banka Hesabına Bloke Konulamaz
Yayınlama: 30.11.2023
Düzenleme: 06.12.2023 09:20
16
A+
A-

Borcunuzdan kaynaklı olarak ödenmemesi nedeniyle kişiler hangi banka hesabına bloke konulamaz sorgusu yapmaktadır. Ayrıntılar içeriğimizde yer almaktadır.

Artan enflasyon rakamları neticesinde vatandaşın cebine yansıyan bu durum borçların ödenememesine neden olmaktadır. Bu aşamada vatandaşlar borçları nedeniyle hesaplarına konulan blokeler için endişe yaşar. Böylelikle merak edilen husus hangi banka hesabına bloke konulamaz olmaktadır.

Banka Hesabı Bloke Süresi Ne Kadar?

Özellikle banka borçlarından dolayı banka hesaplarına blokeler söz konusu olmaktadır. Banka kredi ürünleri sunarken aynı zamanda imzalattığı sözleşme gereği bankada bulunan hesaba ve hesapta bulunan paralara bloke koyabilmektedir. Hatta bu hesaplara yatan parayı direk kredi borcu için kullanmaktadır. Kredi borcunu ödemeyen kişilerin banka hesaplarına direkt olarak bloke uygulamaktadır. Bu uygulama neticesinde merak edilen husus ise hangi banka hesabına bloke konulamayacağı üzerinedir.

Hangi Banka Hesabına Bloke Konulamaz

Hangi Banka Hesabına Bloke Konulamaz

Banka hesaba bloke koyarken bu blokenin süresi borcun ödenmesine kadardır. Kredi ve Kredi kartı borcu nedeniyle ipotekler öncelikli olarak sizden taahhüt alınması ile yapılmaktadır. Yani banka size kredi ürünü sunarken bu blokeyi koyabilmek için sizden izin almaktadır. Bu izin ise yazılı ve imzalı olarak yapılmaktadır. Bu suretle banka her borç için hesabınıza bloke koyabilmektedir.

Hangi hesaplara bloke konulamaz sorusunun öncelikli cevabı emekli maaşlarıdır. Emekli maaşı hesabına bloke konulması söz konusu değildir. Zira bu maaş kişinin yaşamını idame ettirebilmesi içindir. Bu sebeple haciz ve icra konulması mümkün değildir.

İcra Dairesinin Banka Hesabına Bloke Koyması

Öncelikli olan borçlara istinaden icra ve haciz işlemi başlatılmaktadır. Bu aşamada sizin borcunuzu ödemeniz için açılan icra dosyası sonrası size borcun ödenmesi için tebligat yapılmaktadır. Bu tebligat sonrası süresi içinde borcun ödenmesi istenmektedir. Bu borcun ödenmemesi halinde haciz işlemi başlatılmaktadır. Bu aşamada haciz işleminin başlatılmasında ilk adım kişinin bankada bulunan hesaplarına bloke konulmasıdır. Bu bloke ile borcun ifası yoluna gidilmektedir. Kişinin bankada bulunan hesabına konulan bloke ise borcun miktarı ile sınırlıdır. Yani borcun üzerindeki rakama bloke söz konusu olamaz.

Hangi Banka Hesabına Bloke Konulamaz

Hangi Banka Hesabına Bloke Konulamaz

Bankalarda bulunan hesaplara bloke genel itibarla maaş hesaplarına konulmaktadır. Yani kişinin aylık düzenli olarak yatan banka hesabı bloke için çok büyük adımdır. Bu aşamada borcun miktarı da önemlidir. Kişinin maaşına haciz konulması halinde ise aylık dörtte bir oranında kesintiler yapılmaktadır. Böylelikle borcun faizi ile ödenmesi sağlanır. Ancak küçük tutarlarda olan varlıklar ile kişinin özellikle bankaya olan borcundan dolayı hesaplara bloke konulabilir. Yani yüklü miktarda hesapta para olması halinde borç tutarı kadar blokeler söz konusu olmaktadır.

İcra Müdürlüğünün Blokesini Kaldırma

İcra müdürlüğü aracılığıyla hesaba konulan bloke kaldırılabilir. Bu işlem için söz konusu borcun ödenmesi gerekmektedir. Borcun ödenmesi halinde ödendiğine dair dayanak belge ile ilgili icra müdürlüğüne başvuru yapılması gerekir. Bu sayede ilgili müdürlük borcun ödendiğini sayar ve hesaplarda bulunan blokeyi kaldırmaktadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.